Olen Aila Keränen. Asun Muoniossa kuusien ympäröimänä. Minun kutsumukseni elämässä on rentoutua, ja opetella sitä aina uudestaan ja uudestaan. Minun kutsumukseni on myös jakaa tätä rentoutta muille ihmisille, ohjata, tukea ja auttaa niillä lahjoilla, mitä minulla on.

Rentoutumisen opetteluun minut elämässä on ohjannut ensin liiallinen liikkuminen ja levon laiminlyöminen, auttaminen tunnistamatta omia rajoja, muiden miellyttäminen tunnistamatta mitä oikein itse haluan, täydellisyyden tavoittelu omassa tekemisessä, ja näiden kautta mielen harmaantuminen, ilon katoaminen ja uupuminen. Olen hakenut apua ja ottanut apua vastaan. Opetellut rentoutumaan yhä uudestaan ja uudestaan. Sieltä kaikki alkaa. Sieltä löytyy minun ääni ja minun lahja.

Olen ollut kiinnostunut ihmisestä nuoresta lähtien. Ylioppilas lakin saatuani lähdin opiskelemaan terveydenhoitajaksi. Halusin ammatin, jossa ollaan ihmisen moninaisuuden kanssa tekemisissä. Työskentelin terveydenhoitajana eri ikäisten kanssa mm. äitiys- ja lastenneuvolassa sekä koulu-ja opiskeluterveydenhuollossa kuuden vuoden ajan. Terveydenhoitajan työssä myös julkisen terveydenhuollon palvelut ja eri tukimuodot tuli tutuksi. Nykyisessä työssäni pidän edelleen tärkeänä sitä, että asiakas saa parhaan mahdollisen avun myös julkisen terveydenhuollon puolelta, ja ohjaan tarvittaessa hakeutumaan myös sen avun piiriin.
Terkkarin töitä tehdessäni, nousi esiin silloin tällöin haave kehollisen hoitomenetelmän opinnoista. Sen askeleen ottamiseen tarvin kuitenkin sen, että nuorena suorituskeskeisenä naisena ajauduin ylikuntoon ja aikaa urheiluharrastuksilta löytyi opiskeluun. Opiskelin hermoratahierojaksi ja hermoratahieronnan mestariksi (v.2013-2016) Pohjois-Suomen hermoratahierojaopistossa Hilkka Kaunisveen oppilaana. Samalla alkoi omat pitkä taival rentoutumisen ja palautumisen opetteluun.
 
Tre:n pariin minut kuljetti mieltä mylläävä elämäntilanne ja massiiviset uniongelmat. Nukuin 3-4 tuntia yössä useamman kuukauden ajan. Kehoni oli ihan ylikierroksilla. Oli vaikea nukahtaa iltaisin ja yöllä uni loppui kuin seinään. Sitten yhtäkkiä mieleeni muistui TRE- menetelmä. Olin kokeillut TRE:tä muutamaa vuotta aiemmin, mutta tällöin se tuntui todella vastenmieliseltä. Nyt nousi halu kokeilla uudestaan. Tärinä tuntui itsessään tosi vapauttavalta, kiinnostavalta ja rentouttavalta. Oli ihana kun keho sai liikkua ilman sääntöjä ja kaavoja. TRE olikin itselle se juttu, joka auttoi hiljalleen kehoani rentoutumaan niin että pystyin ekaksi nukahtamaan yöllä uudestaan ja myöhemmin nukkumaan yöni illasta aamuun.
 
Heti ensimmäisten omien tärinöiden parissa tuli tunne, että tätä haluan ohjata ihmisille. Halusin kouluttautua TRE-ohjaajaksi. Muutaman vuoden tärinöin itsekseni, kävin läpi oman elämän prosesseja ja keräsin voimia. Sopivasti osuikin niin, että ohjaajakoulutus saapui Ouluun samaan aikaan kun ite koin olevani valmis aloittamaan opiskelut. Opiskelin TRE-ohjaajaksi vuonna 2020 Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa Kirsi Törmin oppilaana. TRE-ohjaajakoulutus oli mahtava mahdollisuus syventyä omaan TRE-prosessiin eli siihen, mitä tärinä minussa nostaa esiin ja mitä se saa aikaan. Samalla sain nähdä ja kuulla toisten opiskelijoiden TRE-matkasta sekä tietenkin opetella ohjaamaan menetelmää muille turvallisesti ja vastuullisesti. Toki myös opiskeluun kuului teoreettisen tietoperustan luominen. Yksi merkittävimpiä juttuja mitä opiskelun aikana TRE:ltä sain, oli se, että opin luottamaan kehooni. Kehoni tietää minkälainen liike vie minua kohti eheytymistä, rentoutta ja palautumista.
 
Energiahoidosta kiinnostuin aika pian, kun olin aloittanut hermoratahieronta-opiskelut. Lueskelin aiheesta kirjallisuutta vähän ihmetellen, että mikäs juttu tuo oikein on. Se tuntui vähän kummalliselta ja samalla mielenkiintoiselta. Hoidatin itse asiakkaana energiahoidolla omia kehollisia ja tunnepuolen haasteita, mutta pohdiskelin aikani, että voisinko minäkin kouluttautua vai onko se sittenkin liian mystistä ja epämääräistä touhua. Hermoratahierojana huomasin, että hoitotilanteessa tapahtuu asioita, joille minulla ei ole nimiä. Oma kehoni reagoi eri tavalla eri asiakkaisiin, heidän jumissa oleviin ja kipuileviin kehonkohtiin. Hoitotilanteessa saattoi liikkua myös paljon tunteita. Halusin lisää tietoa tästä näkymättömästä informaatiotulvasta, mitä kehojen välillä oikein tapahtuu.
Katselin eri energiahoidon kursseja, mutta en löytänyt tarttumapintaa vieraan termistön vuoksi. Sitten eteeni tuli Suomen energiahoitajien koulutukset, jotka kolahti maanläheisyydellään ja yksinkertaisuudellaan. Tarkoituksena oli kouluttautua vain siihen asti, että saan tunnekehon hoitamiseen työvälineitä. Mutta kuinkas kävikään. Se vei mennessään ja kävin kaikki Suomen energiahoitajien kurssit 2022.
 
Energiahoito on mulle yksi tapa välittää rentoutumisen viestiä asiakkaan kehoon. Keho ja mieli saa rentoutua, on turvallista vain olla. Keho ja mieli saa vapautua tarpeettomasta kuormasta, olo saa keventyä ja mieli rauhoittua. Minulle on tärkeää, että hoitajana huomioin asiakkaan kokonaisvaltaista tilannetta. Toisinaan on tarpeen keskittyä pelkästään fyysisen kehon hoitamiseen ja asentovirheiden korjaamiseen, ja siinä sivussa hermoston rauhoittamiseen ja kehon turvallisuuden tunteen lisäämiseen. Toisinaan on aika purkaa kehosta sinne jumiutuneita haitallisia uskomuksia ja tunnelukkoja, jotta asiakas voi ottaa kevyempiä askelia kohti itseä miellyttävämpää elämää.
 
Tällä tiellä kuljeskelen, elämää ja ihmisyyttä oppien ja ihmetellen.
 
Olet lämpimästi tervetullut tutkimaan itseäsi ja opettelemaan rentoutumista kanssani!
 
Aila